Wappua-aatonaamuna, fuksien noutaessa lakkejaan, käydään Materiaalitekniikan Laitoksen ympäristössä hiukan toidenlaista, vakavampaa, taistoa. Nuorten urhojen ja elinvoimaisten naaraiden muodostamat neljän hengen joukkueet kokoontuvat kisailemaan talven viimeisissä, tai kesän ensimmäisissä MM-kilpailuissa. Kilpailu on raakaa ja kovaa, suussa maistuvat veren ja oluen lisäksi muutamaa muukin elämän perusmaku.

Lajina Kaljaviesti vaatii urheilijalta niin kovaa hapen- ja nesteenottokykyä kuin räjähtävää spurttivoimaakin. Valmentautuminen on hyvä aloittaa viikkoja ennen itse kilpailusuoritusta ja harjoittelussa tulee muistaa nousujohteisuus. Suoritukseen valmistautuessa on kuitenkin syytä varoa ylikuntoa. Usein on myös nähty kokeneenkin viestiin osallistujan ajoittaneen viimeisen intervalliharjoitteen kilpailua edeltäväksi, jolloin palautumisaika on jäänyt liian lyhyeksi.

Viestijoukkueeseen kuuluu ankkuri ja kolme juoksijaa.

Viestin alussa joukkue on kokonaisuudessaan vaihtoalueella, johon ankkurille on varattu neljä A-olutta. Toimitsijan annettua lähtömerkin tykinlaukauksella, ankkuri tyhjentää ensimmäisen A-oluensa. Kun olutpullo on tyhjä, lähtee joukkueen ensimmäinen juoksija liikkeellee. Juoksija lähtee kiertämään Maeriaalitekniikan Laitosta myötäpäivään. Laitoksen takana on Kääntöpaikka, jossa juoksija tyhjentää toimitsijan osoittan pullon III-olutta ja jatkaa juoksemistaan myötäpäivään laitosta kiertäen takaisin vihtoalueelle.

Juoksijan saavuttua vaihtoalueelle joukkueen ankkuri tyhjentää seuraavan A-oluensa jonka siirryttyä ankkurin sisuksiin seuraava juoksija lähtee liikkeellee toistaen edellä kuvatun juoksuosuuden.

Toisen juoksijan suoritettua juoksuosuutensa ankkuri lähettää viimeisen juoksijan matkaan tyhjentämällä kolmannen A-oluensa. Kolmannen juoksijan palattua ankkuri tyhjentää viimeisen A-oluensa jonka loppuessa ajanotto pysähtyy.

Toimitsijat voivat diskvalifioida joukkueen mikäli juodut mallasjuomat eivät pysy kilpailijoiden sisuksissa nauttimisen jälkeen.